enhr

Sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije u turizmu

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije (OIE) u turističkom sektoru. Predmet poziva je postavljanje sustava za korištenje OIE za proizvodnju električne, toplinske i rashladne energije na postojećim građevinama.

Prijavitelji su trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i fizičke osobe koji su vlasnici hotela, kampova i drugih ugostiteljskih i turističkih objekata namijenjenih smještaju.

Pozivom će se dodijeljivati subvencije i zajmovi trgovačkim društvima, zadrugama, trgovcima pojedincima, obrtnicima i OPG-ovima te donacije fizičkim osobama. Najviši iznosi potpora su 1.400.000 kn za subvencije, 7.000.000 kn za zajmove, te od 15.000 do 24.750 kn za donacije ovisno o lokaciji. Intezitet potpora će biti od 40-80% ovisno o lokaciji projekta.

Poziv je otvoren danom objave na stranicama Fonda, a završava krajem 2015. ili objavom Fonda izjave o iskorištenosti raspoloživih sredstava.

Comments are closed.