enhr

Objavljeni natječaji za I&R i inovacije

Ministarstvo gospodarstva objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava ”Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”. Ukupna bespovratna sredstva iznose 748.000.000 kn.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim poduzetnicima te organizacijama za istraživanje i i širenje znanja, a cilj poziva je razvoj novih proizvoda i usluga koji su rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija.

Najniža vrijednost bespovratne potpore iznosi 190.000 kn, a najviša 56.000.000 kn. Poziv je otvoren od 31. prosinca 2019. godine ili od iskorištenja sredstava.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je poziv ”Inovacije novoosnovanih MSP”. Ukupna bespovratna sredstva iznose 22.800.000 kn.

Poziv je namijenjen pravnih i fizičkim osobama (MSP-ovima) koje su osnovane najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave, nisu raspodjelile dobit te nisu osnovane spajanjem. Cilj poziva je razvoj novoosnovanih poduzeća i uspješan prijenos inovativnih ideja poduzetnika u tržišno uspješne poslovne pothvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga. Drugi cilj poziva je podržati novoosnovana poduzeća koja su usmjerena na napredne i inovativne proizvode i usluge visoke vrijednosti.

Najniža vrijednost bespovratne potpore iznosi 150.000 kn, najviša 1.500.000 kn, a intezitet potpore iznosi 90%. Poziv je otvoren do 31. prosinca 2016. godine ili do iskorištenja sredstava.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Comments are closed.