enhr

Najava Poziva za razvoj novih proizvoda i usluga iz aktivnosti I&R

Ministarstvo gospodarstva najavilo je objavljivanje Poziva Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja  koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 760.000.000,00 kn.

Cilj Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.

Javna objava Poziva očekuje se u trećem kvartalu ove godine. Poziv će biti trajno otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala, srednja i velika poduzeća, a prihvatljivi partneri su poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja.

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti po projektu po pojedinom korisniku iznosi 190.000,00 kn, a najviša 57.000.000,00 kn.

Više informacije možete pronaći ovdje.

Comments are closed.