enhr

Energetska učinkovitost i OIE u turizmu i trgovini

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je natječaj za Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam i trgovina).

Svrha poziva je poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, kroz provedbu aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Bespovratne potpore su od 220.000 kn – 13.000.000 kn, pri čemu je intenzitet potpore od 45%-85% ovisno o mjerama i vrsti prijavitelja. Ukupna sredstva iznose 76.000.000 kn.

Prihvatljivi prijavitelji su privatna mikro, mala, srednja i velika poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja uslužnog sektora (turizam i trgovina).

Prijave se podnose od 15. lipnja 2018. do 21. rujna 2018.

Za sva dodatna pitanja u vezi pripreme projektnih prijedloga, naš projektni tim Vam stoji na raspolaganju: info@projektna-vizija.hr.

Comments are closed.